Danmark har en lang tradition for at lave kryddersnaps og har mange snapselaug. Als og Sundeved Snapselaug er et af de største og mest velfungerende. De deler interessen for kryddersnaps, følger naturens gang og tager på plukketure henover året. Her får du Oldermandens udsøgte opskrifter på forårssnapse, du selv kan lave. Du kan lige nå at lave en med martsviol til påskebordet.

Martsviolsnaps
Klip martsviol og/eller stedmorblomst af ved jordhøjde. Skyl planterne under rindende vand, undtagen selve blomsten. Brug en god håndfuld til en flaske snaps. Lad trække i en uge, filtrer og den er drikkeklar. Den holder sig i omkring to år.

Solbærbladsnaps
Solbærbuskens nye friske blade giver en rigtig fin snaps. Brug en håndfuld blade til en flaske snaps. Lad trække i fire dage, filtrer og den er drikkeklar. Den holder sig i mange år.

Mulurtsnaps
Nye malurtskud er det rene ”guld” for en snaps. Pluk spæde skud af strandmalurt eller havemalurt. Brug en god håndfuld til en flaske snaps. Lad trække i 20-24 timer, filtrer og den er drikkeklar. Den holder sig i mange år.

Sådan gør du: 
Læg planter/urter i en sylteflaske. Hæld en flaske snaps 70 cl. på. Hold planterne nede under væskelinjen med korkpropper eller plastiklåg (for eksempel fra sildeglas). Planterne må ikke flyde ovenpå. Lad snapsen trække. Filtrer den gennem en tragt med to kaffefiltre. Bor et par ekstra huller på 4 mm. hvis du bruger en almindelig kaffetragt. Giv gerne den filtrerede og færdige snaps en køretur i din bil i to måneder! ”Bølgegangen” frembringer en fantastisk smag. Husk at proppe din snaps helt tæt til, så den holder sig længe.

TIP! Brug altid snaps, ALDRIG billig vodka. Snaps er den rene vare. Vodka kan være fyldt med skadelig rensevæske og træsprit. Den tyske Bommerlunder er en rigtig god snaps til hjemmelavet kryddersnaps.

 

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.