Det her er min bedste opskrift på brunkager. Hvis du spørger mig, skal den perfekte brunkage være et par millimeter i tykkelse, den skal være sprød, være godt krydret med julekrydderier og være fyldt med nødder. Jeg vender hvert år tilbage til samme opskrift, laver en portion, deler den i tre pølser, smider to af dem i fryseren og bager den sidste. På den måde kan man altid tage en portion op, når lysten til en brunkage (eller 40) melder sig.

Det skal du bruge (ca. 140 stk.):

200 g smør
200 g sukker
1 dl lys sirup
3 store tsk. stødt kanel
2 store tsk. stødt nelliker
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. natron
315 g hvedemel
100 g mandler
50 g pistacienødder (kan erstattes af mandler)

Sådan gør du:

Tag smør ud af køleskabet 10 minutter før og pisk det derefter med sukker, sirup og krydderier. Pisk derefter natron og 275 g af melet i også.

Hak mandlerne groft og ælt det i dejen med hænderne sammen med pistacienødder og resten af melet til det akkurat er blandet sammen.

Del og rul dejen til 3 tykke pølser (ca. 3-4 cm i diameter). Læg pølserne på et spækbræt og form dem eventuelt i firkanter. Dæk brunkage-pølserne med film og kom dem på køl i nogle timer – meget gerne natten over eller et par dage.

Skær en (eller alle 3*) pølser ud i småkager på ca. 3 mm tykkelse, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i cirka 6-9 minutter (afhængig af tykkelse). Lad dem blive på bagepladen i 5 minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af.

Opbevar i en lufttæt boks.

* Du kan sagtens smide brunkage-pølserne i fryseren i en pose, tage dem op dagen før, lægge dem på køl og så bage dem, som der står ovenover.

Glædelig jul/Anna

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.