I mange hjem er grillen mandens domæne, mens ’mutter’ står i køkkenet og bikser salat sammen. Men hvorfor ikke smide grøntsagerne på grillen, så I begge har tid til at nyde aftensolen, mens kød og grønt tilbereder sig selv? Her er tre gode bud på grillet grønt:

  • Auberginer Skær et par auberginer i halve, smør med olivenolie og friskpresset citron, og grill let på begge sider. Det smager vidunderligt med fetacreme ovenpå (50 g feta og 1 dl. piskefløde, salt og peber).
  • Majskolber med parmesan Grill majsene maks 10 minutter. Smør herefter smør (eller kryddersmør) på og drys med parmesan, salt, finthakket persille og evt. chiliflager.
  • Asparges Danske, selvfølgelig. Rul en skive bacon rundt om fire asparges og grill ’pakken’, til baconet er en anelse sprødt. Griller du dem uden bacon, skal de have ganske kort tid, så de ikke mister sprødheden.

Og vi kunne blive ved. Peberfrugt, løg, hvidløg, gulerødder, portobellosvampe med parmesan, grøntsagsspyd… Bon appétit!

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.