Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Stærk, sød, cremet, fyldig eller tynd. Tomatsuppe kan laves på mange forskellige måder og jeg kan lide dem alle sammen! Især når det er koldt eller trist vejr! Her er opskriften på en helt klassisk tomatsuppe med masser af smag. Det skal du bruge: Ca. 1 kg. tomater 7 fed hvidløg…

Læs mere

Hvis du ikke kender ragu, så er det en variation af den traditionelle spaghetti med kødsovs, som de fleste af os nok kender den. Nothing wrong med en god omgang spaghetti med kødsovs og et skvat ketchup, men nogen gange kan det være rart at ændre lidt hverdagsklassikerne Ægte ragu…

Læs mere

De bedste pakker er madpakker.  Det kan være en god ide at handle til madpakken i samarbejde med barnet, så det får indflydelse. Derefter handler det om at præsentere madpakken på en lækker og inspirerende måde: 1.Sørg for masser af snacks. Det er nemt at hapse og gør det let…

Læs mere

Tærte med bund af sød kartoffel, der både er glutenfri og super sund. Fyldet består af spinat, kalkunbacon og så en lille bitte smule æggemasse. Det skal du bruge:  1 stor sød kartoffel (gå efter en der er aflang) 1 løg 1 hvidløg 125 g. frisk spinat 1 pakke kalkunbacon…

Læs mere

Små sunde æggereder med sød kartoffel krydret med chili og frisk basilikum. De er lynhurtige at lave og så smager de super godt. Både friske, men også når de er kølet af. Perfekte til brunchbordet, til madpakken og til påskefrokostbordet. Det skal du bruge:  5 dl. revet sød kartoffel 1…

Læs mere

Risnudler med kylling og cashewnødder. Den perfekte ret når lysten til street food melder sig. Det skal du bruge:  200 g. risnudler 3 spsk. solsikkeolie 3 fed hvidløg 3 cm frisk ingefær 450 g. kyllingebryst 4 spsk. soya 4 spsk. østerssovs 2 spsk. sukker Sagten fra 1 lime 1 broccoli…

Læs mere

I mange hjem er grillen mandens domæne, mens ’mutter’ står i køkkenet og bikser salat sammen. Men hvorfor ikke smide grøntsagerne på grillen, så I begge har tid til at nyde aftensolen, mens kød og grønt tilbereder sig selv? Her er tre gode bud på grillet grønt: Auberginer Skær et par…

Læs mere

Når du skal vælge kød til din grill, handler det om at vide lidt om udskæringer, da det er her, forskellen på mørt eller ikke-mørt kød kommer til udtryk. Gode bud er mørbrad, inderlår, tyk- og tyndsteg. Eller bøffer, medaljoner og steaks, der er skåret af fileten. Her er der…

Læs mere

Den vandede melon fungerer godt på grillen både i det salte og søde køkken. Når du griller vandmelon, tørrer den nemlig ud; den søde smag forsvinder, og en lidt kød-agtig smag kommer frem. Vi er vilde med grillet vandmelon, så her får du vores bedste opskrifter: Grillet vandmelon med mozzarella …

Læs mere
Pavlova med sommerbær

Sommeren er snart over os med al sin sol og sødme. Det skal fejres med en kage, som hylder naturens eget spisekammer på allersmukkeste vis, og hvad er bedre til dette end klassikeren, en sprød Pavlova med sommerbær? Kagen består af en marengsbund, som er fyldt med luftig, letpisket fløde…

Læs mere
Sunde vafler med banan og havregryn

Sunde morgenmadsvafler med banan, havregryn og kardemomme. Det skal du bruge:  2 dl. havregryn 2 æg 1 banan 1 tsk. kardemomme 1 dl. mandel/hasselnøddemælk (eller anden type mælk) 1/2 tsk. bagepulver Kokosolie til at stege i Sådan gør du: Havregrynen blendes til mel, og derefter tilsættes de andre ingredienser. Blend det…

Læs mere

Jeg er vild med tærter, og jeg laver altid en grov og fedtfattig bund i stedet for en klassisk smørfyldt. Denne er fyldt med kartofler, porrer, bacon og ost, og så er den krydret med timian og toppet med brieost. Det er første gang, at jeg bruger en brie til…

Læs mere

Det skal du bruge: 6 gulerødder 2 røde grapefrugter 3 cm frisk ingefær 2 cm frisk chili Så nemt er det: Vask alt og tag skræl grapefrugter og ingefær. Skær gulerødder og ingefær i mindre stykker, hvis din blender ikke kan tage hele frugter/grønsager /Katharina  

Læs mere

Det skal du bruge: 4 pærer 1 citron 3 stilke bladselleri 2 håndfulde frisk spinat 1 spsk. friske mynteblade Så nemt er det: Vask alt og tag skræl citronen. Skær pærer og bladselleri i mindre stykker, hvis din juicer ikke kan tage hele frugter/grønsager  /Katharina

Læs mere

Super-hva´for noget? Du har nok hørt om de såkaldte ’superfoods’ som chiafrø, spinat, rødbeder, bønner og flere andre fødevarer. De nævnte fødevarer er rige på mange vitaminer og mineraler, så brug løs af dem. Fx indeholder rødbede store mængder fibre og kalium, men næsten ingen kalorier. Spinat er rigt på…

Læs mere

I Danmark har vi en lang tradition for at lave kryddersnapse, og på cocktailbarer herhjemme såvel som i udlandet er de begyndt at få næsen op for den traditionsrige nordiske akvavit. Hvis du – som mange andre danskere – forbinder snaps med skarp kommensmag, vrængen på næsen og tømmermænd ved…

Læs mere

Der findes ingen regel om, at du skal drikke vin fremfor øl til maden. Tværtimod kan det være spændende for dine gæster, hvis du bruger lidt tid på at vælge de helt rigtige øl til retterne og kan fortælle lidt om øllene. Og uanset om du serverer fisk, simremad, krydret…

Læs mere

Du kan lave snaps på stort set alt, der kan afgive smag. Snaps behøver nemlig ikke smage af kommen; du kan også lave snaps på anis, brunkager, mælkebøtter, paradisæbler, stedmoderblomst – eller med agurk, som er frisk og let i smagen. Og snaps er virkelig let at lave. Det skal…

Læs mere
Mad
Se flere