Proteinrig bønnesalat

Jeg elsker at eksperimentere med forskellige bønner, kerner og korn i mine salater, og det må man sige, jeg har gjort i denne salat. Den består blandt andet af  proteinrige butterbeans, quinoa og en frisk persilledressing. Perfekt til en varm picnickurv eller som grilltilbehør på en varm sommeraften. Det skal du bruge…

Læs mere

Jeg er stor fan af nem morgenmad og snacks, der kan tages med på farten, når tiden er knap. De her er fyldt med saftige æbletern, mysli og kanel, og jeg kan anbefale at bruge en sukkerfri mysli med masser af tørrede frugter og nødder. Jeg har tilføjet fuldkornsmel og…

Læs mere
Sunde morgenmadsvafler

Er der noget så skønt, som duften af friske, hjemmelavede vafler? Disse er sunde og lavet udelukkende på morgenmadsprodukter, så du kan spise masser af dem med god samvittighed. Både til morgenmad, frokost… Eller aftensmad! Udover at indeholde sunde ingredienser, så er de ovnbagte i sådan nogle smarte silicone forme,…

Læs mere
Rødbedejuice med appelsin

Juicer ser skønne ud, smager fantastisk og er fyldt med alt det gode, kroppen har behov for i det daglige. Mix dine yndlingsfrugter og spæd med fordel til med grøntsager. Jo flottere farver jo bedre. TIP! Bland frugter i samme nuancer for det flotteste resultat. Det skal du bruge (cirka 0,5 liter):…

Læs mere

De klassiske danske retter smager rigtig dejligt. Der er dog altid plads til at eksperimentere og fornyelse af de gamle retter. Vi giver dig derfor en nyfortolkning af klassikeren; frikadeller og spidskål. En rigtig lækker vinterret til hele familien. Det skal du bruge: 1/2 blomkål 1 håndfuld revet gouda ost…

Læs mere
Sønderjyske æbleskiver med svesker

Sønderjyske æbleskiver med svesker 2½ dl mælk 3 æg 200 g mel 175 g smør 15 g gær 20 g sukker ½ tsk. kardemomme, stødt Fyld: 300 g stenfri svesker Pynt: 50 g flormelis Lun mælken til ca. 30° og opløs gæren heri. Del æggene i blommer og hvider. Rør…

Læs mere
Honningkage med abrikosmos

Honningkage 350 g honning 200 g mørkt rørsukker 200 g hvedemel 200 g rugmel 1 dl fløde 3 æg 1 tsk. kanel 1 tsk. revet muskatblomme 1 tsk. kardemomme 1 tsk. nelliker 1 tsk. ingefær 1½ tsk. potaske Evt. glasur Bages ved 130° i ca. 1 time Honningen varmes i…

Læs mere
Perfekt ribbensteg med sprøde svær

Ribbenstegen er en rigtig klassiker på denne tid af året, hvor højtiderne skal fejres. Når familien eller vennerne skal inviteres til julefrokost, så er en ribbensteg med sprøde svær altid en sikker vinder. Det kan dog nogen gange være en udfordring at få sværene sprøde og lækre, men det er…

Læs mere

Mikkel fra BrewParts serverer ølinspiration til julebordet, så du kan give dine gæster en anderledes smagsoplevelse med øl i stedet for det sædvanlige vin. – Øl er velvalgt og forfriskende til mørk fed julemad som flæskesteg, andesteg, medister og kålpølser. Ofte er juleøl af typen mørk Brown Ale tilsat krydderier….

Læs mere

Slagtermester Søren fra Kvickly i Borgen giver tips til at stege juleanden. – Anden skal steges omkring en time pr. kilo ved 180 grader. En and på fire kilo skal altså have cirka fire timer. Læg den på en rist over en bradepande og krydr med salt og peber. Fyld…

Læs mere
De bedste brunkager

Det her er min bedste opskrift på brunkager. Hvis du spørger mig, skal den perfekte brunkage være et par millimeter i tykkelse, den skal være sprød, være godt krydret med julekrydderier og være fyldt med nødder. Jeg vender hvert år tilbage til samme opskrift, laver en portion, deler den i…

Læs mere

Hans Andresen fra Als og Sundeved Snapselaug giver her sine tips om snaps og hjemmelavede kryddersnaps til jul. Æblesnaps til jul – Du kan lige nå at lave din egen æblesnaps til jul. Køb en pose tørrede æbler, sæt dem på Brøndum Klar, og lad trække indtil jul. Det giver…

Læs mere
Julekrydret honningbrød

For mig er der noget nostalgisk ved duften af dette honningbrød, der breder sig i huset. Min mor lavede det altid til jul, da jeg var yngre, og det er lynhurtigt at bikse sammen og næsten obligatorisk i julemåneden, hvis du spørger mig. Honningbrødet har en sprød skorpe og en…

Læs mere

Kajs Bageri bager altid med hjerte og hånd – ikke på samlebånd. I den søde juletid frister de med masser af småkager, fedtkager, julekløben og gode gammeldags berlinere og klejner. Her får du deres opskrift på smørbagte vaniljekranse. Det skal du bruge: 250 g smør 175 g melis 25 g…

Læs mere

– Der er eventyrlystne farver i tøjet til børn lige nu. Hos pigerne er det især kjoler i lyserøde og grønlige nuancer, der hitter. Til drengene er sweaters og brune bukser meget fremme. Der er noget til hverdag og fest. Du kan både få ideer til gode bløde pakker og…

Læs mere

– Det hele skal ikke være mørkt på mørkt til julefrokosten. Bryd looket med et farverigt slips, siger Benjamin fra Selected i Borgen. Du får lækre forslag til et festligt look og lækre julegaver til mænd i alle aldre her: Cowboy Jeans – Selected – 599,95DKK Trøje m/ Crew Neck…

Læs mere

Er du klar til gaveregn i boligen? Du finder mange nyheder og gaveideer til boligen lige nu. Malene fra Imerco i Borgen har fundet fem af de nyeste bolighits frem til dig. To af dem er fra finske Arabia, der laver den berømte Mumiserie, som er blevet et populært samlerobjekt…

Læs mere

Dette er endnu en skøn efterårsret, som er super nem at lave og god til stop-spild-af-mad, fordi du kan bruge rester fra dagen før. Det er en meget enkel og billig ret, og så er der altså noget hyggeligt ved at få serveret hele måltiden i én spiselig skål. Jeg…

Læs mere
Mad
Se flere