Sunde vafler med banan og havregryn

Sunde morgenmadsvafler med banan, havregryn og kardemomme. Det skal du bruge:  2 dl. havregryn 2 æg 1 banan 1 tsk. kardemomme 1 dl. mandel/hasselnøddemælk (eller anden type mælk) 1/2 tsk. bagepulver Kokosolie til at stege i Sådan gør du: Havregrynen blendes til mel, og derefter tilsættes de andre ingredienser. Blend det…

Læs mere

Jeg er vild med tærter, og jeg laver altid en grov og fedtfattig bund i stedet for en klassisk smørfyldt. Denne er fyldt med kartofler, porrer, bacon og ost, og så er den krydret med timian og toppet med brieost. Det er første gang, at jeg bruger en brie til…

Læs mere

Det skal du bruge: 6 gulerødder 2 røde grapefrugter 3 cm frisk ingefær 2 cm frisk chili Så nemt er det: Vask alt og tag skræl grapefrugter og ingefær. Skær gulerødder og ingefær i mindre stykker, hvis din blender ikke kan tage hele frugter/grønsager /Katharina  

Læs mere

Det skal du bruge: 4 pærer 1 citron 3 stilke bladselleri 2 håndfulde frisk spinat 1 spsk. friske mynteblade Så nemt er det: Vask alt og tag skræl citronen. Skær pærer og bladselleri i mindre stykker, hvis din juicer ikke kan tage hele frugter/grønsager  /Katharina

Læs mere

Super-hva´for noget? Du har nok hørt om de såkaldte ’superfoods’ som chiafrø, spinat, rødbeder, bønner og flere andre fødevarer. De nævnte fødevarer er rige på mange vitaminer og mineraler, så brug løs af dem. Fx indeholder rødbede store mængder fibre og kalium, men næsten ingen kalorier. Spinat er rigt på…

Læs mere

I Danmark har vi en lang tradition for at lave kryddersnapse, og på cocktailbarer herhjemme såvel som i udlandet er de begyndt at få næsen op for den traditionsrige nordiske akvavit. Hvis du – som mange andre danskere – forbinder snaps med skarp kommensmag, vrængen på næsen og tømmermænd ved…

Læs mere

Der findes ingen regel om, at du skal drikke vin fremfor øl til maden. Tværtimod kan det være spændende for dine gæster, hvis du bruger lidt tid på at vælge de helt rigtige øl til retterne og kan fortælle lidt om øllene. Og uanset om du serverer fisk, simremad, krydret…

Læs mere

Du kan lave snaps på stort set alt, der kan afgive smag. Snaps behøver nemlig ikke smage af kommen; du kan også lave snaps på anis, brunkager, mælkebøtter, paradisæbler, stedmoderblomst – eller med agurk, som er frisk og let i smagen. Og snaps er virkelig let at lave. Det skal…

Læs mere
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er altid lækkert, men kan ofte godt blive en smule tungt. Derfor har jeg her lavet en lidt mere sommerlig, lettere og mere grøntsagsfyldt version med en mos på kartofler og pastinakker. Toppingen består af bacon (selvfølgelig – ingen brændende kærlighed uden bacon!), bløde løg, gulerødder, æble og…

Læs mere

Popcorn er en fantastisk lækker snack, som kan nydes og deles med hele familien. Man kan næsten ikke se en god film på sofaen uden de små poppede majskorn. Har du mod på at prøve noget nyt, deler vi her tre sjove opskrifter på popcorn som du selv kan lave….

Læs mere
Avocado-fritter

Sunde og glutenfri avocado-fritter vendt i en glutenfri raspblanding med masser af tørret rosmarin, men man kan jo bare give den gas med krydderierne, som man lyster. De skal spises relativt hurtigt, da de ellers bliver kedelige. 
Det skal du bruge: 3 modne avocadoer 2 dl. mælk 2 dl glutenfri…

Læs mere
Glutenfri stromboli-pizza

Her er en lækker opskrift på glutenfri stromboli pizza. Dejen til pizzaen hedder en stromboli dej eller fathead pizza, som den også går under i lchf verdenen. Det knapt så flatterende navn skyldes nok, at den indeholder en hel del ost. Ahem. Men hvis man bare ruller den tyndt ud, og…

Læs mere

Jeg har altid haft en stor kærlighed for boller i karry, da det minder mig om barndom og er fyldt med god smag. Jeg har dog opgraderet versionen lidt og brugt hakket kyllingekød for at sundere version, men du får stadig saftige boller i en cremet, krydret karrysovs tilsat lidt…

Læs mere
Proteinrig bønnesalat

Jeg elsker at eksperimentere med forskellige bønner, kerner og korn i mine salater, og det må man sige, jeg har gjort i denne salat. Den består blandt andet af  proteinrige butterbeans, quinoa og en frisk persilledressing. Perfekt til en varm picnickurv eller som grilltilbehør på en varm sommeraften. Det skal du bruge…

Læs mere

Jeg er stor fan af nem morgenmad og snacks, der kan tages med på farten, når tiden er knap. De her er fyldt med saftige æbletern, mysli og kanel, og jeg kan anbefale at bruge en sukkerfri mysli med masser af tørrede frugter og nødder. Jeg har tilføjet fuldkornsmel og…

Læs mere
Sunde morgenmadsvafler

Er der noget så skønt, som duften af friske, hjemmelavede vafler? Disse er sunde og lavet udelukkende på morgenmadsprodukter, så du kan spise masser af dem med god samvittighed. Både til morgenmad, frokost… Eller aftensmad! Udover at indeholde sunde ingredienser, så er de ovnbagte i sådan nogle smarte silicone forme,…

Læs mere
Rødbedejuice med appelsin

Juicer ser skønne ud, smager fantastisk og er fyldt med alt det gode, kroppen har behov for i det daglige. Mix dine yndlingsfrugter og spæd med fordel til med grøntsager. Jo flottere farver jo bedre. TIP! Bland frugter i samme nuancer for det flotteste resultat. Det skal du bruge (cirka 0,5 liter):…

Læs mere

De klassiske danske retter smager rigtig dejligt. Der er dog altid plads til at eksperimentere og fornyelse af de gamle retter. Vi giver dig derfor en nyfortolkning af klassikeren; frikadeller og spidskål. En rigtig lækker vinterret til hele familien. Det skal du bruge: 1/2 blomkål 1 håndfuld revet gouda ost…

Læs mere
Mad
Se flere