Jeg er stor fan af nem morgenmad og snacks, der kan tages med på farten, når tiden er knap. De her er fyldt med saftige æbletern, mysli og kanel, og jeg kan anbefale at bruge en sukkerfri mysli med masser af tørrede frugter og nødder. Jeg har tilføjet fuldkornsmel og…

Læs mere
Sunde morgenmadsvafler

Er der noget så skønt, som duften af friske, hjemmelavede vafler? Disse er sunde og lavet udelukkende på morgenmadsprodukter, så du kan spise masser af dem med god samvittighed. Både til morgenmad, frokost… Eller aftensmad! Udover at indeholde sunde ingredienser, så er de ovnbagte i sådan nogle smarte silicone forme,…

Læs mere
Sønderjyske æbleskiver med svesker

Sønderjyske æbleskiver med svesker 2½ dl mælk 3 æg 200 g mel 175 g smør 15 g gær 20 g sukker ½ tsk. kardemomme, stødt Fyld: 300 g stenfri svesker Pynt: 50 g flormelis Lun mælken til ca. 30° og opløs gæren heri. Del æggene i blommer og hvider. Rør…

Læs mere
Honningkage med abrikosmos

Honningkage 350 g honning 200 g mørkt rørsukker 200 g hvedemel 200 g rugmel 1 dl fløde 3 æg 1 tsk. kanel 1 tsk. revet muskatblomme 1 tsk. kardemomme 1 tsk. nelliker 1 tsk. ingefær 1½ tsk. potaske Evt. glasur Bages ved 130° i ca. 1 time Honningen varmes i…

Læs mere
De bedste brunkager

Det her er min bedste opskrift på brunkager. Hvis du spørger mig, skal den perfekte brunkage være et par millimeter i tykkelse, den skal være sprød, være godt krydret med julekrydderier og være fyldt med nødder. Jeg vender hvert år tilbage til samme opskrift, laver en portion, deler den i…

Læs mere
Julekrydret honningbrød

For mig er der noget nostalgisk ved duften af dette honningbrød, der breder sig i huset. Min mor lavede det altid til jul, da jeg var yngre, og det er lynhurtigt at bikse sammen og næsten obligatorisk i julemåneden, hvis du spørger mig. Honningbrødet har en sprød skorpe og en…

Læs mere

Kajs Bageri bager altid med hjerte og hånd – ikke på samlebånd. I den søde juletid frister de med masser af småkager, fedtkager, julekløben og gode gammeldags berlinere og klejner. Her får du deres opskrift på smørbagte vaniljekranse. Det skal du bruge: 250 g smør 175 g melis 25 g…

Læs mere
Blommekage med mandler

Det er efterår, og det er tid til hygge indenfor med varm, nybagt kage. Prøv denne blommekage med mandler, som smager fortryllende og er samtidig let og hurtigt at bage. Og når du først har smagt den, så er der en stor chance for, at du får lyst til at…

Læs mere
Pavlova med sommerbær

Sommeren er over os med al sin sol og sødme. Det skal fejres med en kage, som hylder naturens eget spisekammer på allersmukkeste vis, og hvad er bedre til dette end klassikeren, en sprød Pavlova med sommerbær? Kagen består af en marengsbund, som er fyldt med luftig, letpisket fløde og…

Læs mere

Er der noget, der smager af sommer, så er det koldskål og jordbær! Måske tænker du, jeg er skør, fordi jeg har byttet kammerjunkerne ud med rugbrødscroutoner, men giv dem lige en chance! De smager sindssygt godt sammen med de friske jordbær og den syrlige vaniljekoldskål. Derudover er de også…

Læs mere
Rugbrødslagkage anno 2017

Rugbrødslagkage kan måske lyde som en sjov kombination af en frokost og en dessert. Faktum er, at kagen smager helt fantastisk og samtidigt er den fuld af traditioner fra det sønderjyske kaffebord. Et sikkert hit til eftermiddagskaffen eller som en smuk dessert. Det skal du bruge (10 personer): 5 æg…

Læs mere
Kringle med marcipan

Noget bagværk går bare aldrig af mode! Sådan har jeg det med den traditionelle kringle. Du kan variere fyldet i det uendelige og smagen er himmelsk, også selvom du har smagt den 100 gange før. Så hold fast i klassikerne – de hitter! Det skal du bruge (8 personer): Dej:…

Læs mere
Smoothieskål: Blåbærbowl

Personligt elsker jeg smoothieskåle. Både som morgenmad drysset med nødder, men også som mellemmåltid eller dessert om aftenen. Derfor sørger jeg også altid for at have frosne bananer og blåbær i fryseren, så jeg kan bikse en portion sammen, hvis jeg bliver lækkersulten. Det skal du bruge (til 1 portion):…

Læs mere

Her er en skøn nyfortolkning af byggrød med pærer – en bagt grød med pærer, dadler og nøddedrys på toppen krydret med kanel og kardemomme. Den er sund og mættende men smager lidt som at spise kage til morgenmad og kan fx serveres med kold mælk eller græsk yoghurt rørt…

Læs mere
Lyserøde fastelavnsboller

Fastelavnsboller kan laves i et hav af afskygninger og med præcis dén smag, du bedst kan li’. Vi gi’r her vores bud på de smukkeste, lyserøde fastelavnsboller. Sådan gør du (til 12 boller) Dej: 75 g smeltet smør 1 dl mælk 25 g gær 1 pisket æg 1 spsk. sukker…

Læs mere
Brødtærte i klassisk udgave

Brødtærte, der også kaldes rugbrødslagkage, findes i en lang række varianter. Opskriften indgår fra 1700-tallet i både tyske og danske kogebøger. Kagen har overlevet i Sønderjylland og Sydslesvig, hvor Roggenbrot Torte eller synnejysk brø’tort opfattes som en særlig regional specialitet.Der er jævnligt konkurrencer i Sønderjylland om den bedste udgave af brødtærten, se…

Læs mere

Smoothies med spinat og avocado? Ja, det lyder måske underligt, men smoothies kan faktisk gemme på rimelig store mængder grønsager og stadig smage godt. Det er jo ren win win. Personligt elsker jeg smoothieskåle. Både som morgenmad drysset med nødder, men også som mellemmåltid eller dessert om aftenen. Derfor sørger…

Læs mere
Sunde(re) snickersbarer

Enten er du til det, eller også er du ikke. Det er selvfølgelig peanut butter, jeg taler om. En af mine absolut største afhængigheder, der gang på gang har først mig ud i køkkenet med en ske i den ene hånd og næsen i peanut butter glasset. Så hvis du…

Læs mere
Desserter
Se flere