Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Stærk, sød, cremet, fyldig eller tynd. Tomatsuppe kan laves på mange forskellige måder og jeg kan lide dem alle sammen! Især når det er koldt eller trist vejr! Her er opskriften på en helt klassisk tomatsuppe med masser af smag. Det skal du bruge: Ca. 1 kg. tomater 7 fed hvidløg…

Læs mere

Hvis du ikke kender ragu, så er det en variation af den traditionelle spaghetti med kødsovs, som de fleste af os nok kender den. Nothing wrong med en god omgang spaghetti med kødsovs og et skvat ketchup, men nogen gange kan det være rart at ændre lidt hverdagsklassikerne Ægte ragu…

Læs mere

Tærte med bund af sød kartoffel, der både er glutenfri og super sund. Fyldet består af spinat, kalkunbacon og så en lille bitte smule æggemasse. Det skal du bruge:  1 stor sød kartoffel (gå efter en der er aflang) 1 løg 1 hvidløg 125 g. frisk spinat 1 pakke kalkunbacon…

Læs mere

Risnudler med kylling og cashewnødder. Den perfekte ret når lysten til street food melder sig. Det skal du bruge:  200 g. risnudler 3 spsk. solsikkeolie 3 fed hvidløg 3 cm frisk ingefær 450 g. kyllingebryst 4 spsk. soya 4 spsk. østerssovs 2 spsk. sukker Sagten fra 1 lime 1 broccoli…

Læs mere

I mange hjem er grillen mandens domæne, mens ’mutter’ står i køkkenet og bikser salat sammen. Men hvorfor ikke smide grøntsagerne på grillen, så I begge har tid til at nyde aftensolen, mens kød og grønt tilbereder sig selv? Her er tre gode bud på grillet grønt: Auberginer Skær et par…

Læs mere

Når du skal vælge kød til din grill, handler det om at vide lidt om udskæringer, da det er her, forskellen på mørt eller ikke-mørt kød kommer til udtryk. Gode bud er mørbrad, inderlår, tyk- og tyndsteg. Eller bøffer, medaljoner og steaks, der er skåret af fileten. Her er der…

Læs mere

Jeg er vild med tærter, og jeg laver altid en grov og fedtfattig bund i stedet for en klassisk smørfyldt. Denne er fyldt med kartofler, porrer, bacon og ost, og så er den krydret med timian og toppet med brieost. Det er første gang, at jeg bruger en brie til…

Læs mere
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er altid lækkert, men kan ofte godt blive en smule tungt. Derfor har jeg her lavet en lidt mere sommerlig, lettere og mere grøntsagsfyldt version med en mos på kartofler og pastinakker. Toppingen består af bacon (selvfølgelig – ingen brændende kærlighed uden bacon!), bløde løg, gulerødder, æble og…

Læs mere
Avocado-fritter

Sunde og glutenfri avocado-fritter vendt i en glutenfri raspblanding med masser af tørret rosmarin, men man kan jo bare give den gas med krydderierne, som man lyster. De skal spises relativt hurtigt, da de ellers bliver kedelige. 
Det skal du bruge: 3 modne avocadoer 2 dl. mælk 2 dl glutenfri…

Læs mere
Glutenfri stromboli-pizza

Her er en lækker opskrift på glutenfri stromboli pizza. Dejen til pizzaen hedder en stromboli dej eller fathead pizza, som den også går under i lchf verdenen. Det knapt så flatterende navn skyldes nok, at den indeholder en hel del ost. Ahem. Men hvis man bare ruller den tyndt ud, og…

Læs mere

Jeg har altid haft en stor kærlighed for boller i karry, da det minder mig om barndom og er fyldt med god smag. Jeg har dog opgraderet versionen lidt og brugt hakket kyllingekød for at sundere version, men du får stadig saftige boller i en cremet, krydret karrysovs tilsat lidt…

Læs mere
Proteinrig bønnesalat

Jeg elsker at eksperimentere med forskellige bønner, kerner og korn i mine salater, og det må man sige, jeg har gjort i denne salat. Den består blandt andet af  proteinrige butterbeans, quinoa og en frisk persilledressing. Perfekt til en varm picnickurv eller som grilltilbehør på en varm sommeraften. Det skal du bruge…

Læs mere

De klassiske danske retter smager rigtig dejligt. Der er dog altid plads til at eksperimentere og fornyelse af de gamle retter. Vi giver dig derfor en nyfortolkning af klassikeren; frikadeller og spidskål. En rigtig lækker vinterret til hele familien. Det skal du bruge: 1/2 blomkål 1 håndfuld revet gouda ost…

Læs mere

Slagtermester Søren fra Kvickly i Borgen giver tips til at stege juleanden. – Anden skal steges omkring en time pr. kilo ved 180 grader. En and på fire kilo skal altså have cirka fire timer. Læg den på en rist over en bradepande og krydr med salt og peber. Fyld…

Læs mere

Dette er endnu en skøn efterårsret, som er super nem at lave og god til stop-spild-af-mad, fordi du kan bruge rester fra dagen før. Det er en meget enkel og billig ret, og så er der altså noget hyggeligt ved at få serveret hele måltiden i én spiselig skål. Jeg…

Læs mere

Dejlig cremet og krydret græskarsuppe med ristede spirulia kikærter. Og så tænker du nok: Spirulina, hvad er det? Bare rolig, det tænkte jeg også. Spirulina er en type pulveriseret alger, der går under superfood kategorien. De har et dobbelt så højt proteinindhold som kød og giver et calcium boost. Man…

Læs mere

Jeg har mange livretter, men det her er alligevel en af mine ultimative favoritter. Lady og Vagabonden aka. krydrede kødboller i tomatsauce har jeg fået og lavet en del gange, og jeg har derfor fundet min bedste opskrift. Kødbollerne er lavet på oksekød og er fyldt med masser af frisk…

Læs mere

Det er nemt og lækkert at lave en hjemmelavet tærte, som kan fyldes med alt muligt spændende fyld. Denne lækre grov tærte med hokkaidogræskar, løg og feta vil helt sikkert stryge ind på listen over dine favorittærter. Det skal du bruge: Dej 100 g fuldkornsmel 100 g hvedemel 1 lille…

Læs mere
Hovedretter
Se flere