Proteinrig bønnesalat

Jeg elsker at eksperimentere med forskellige bønner, kerner og korn i mine salater, og det må man sige, jeg har gjort i denne salat. Den består blandt andet af  proteinrige butterbeans, quinoa og en frisk persilledressing. Perfekt til en varm picnickurv eller som grilltilbehør på en varm sommeraften. Det skal du bruge…

Læs mere

De klassiske danske retter smager rigtig dejligt. Der er dog altid plads til at eksperimentere og fornyelse af de gamle retter. Vi giver dig derfor en nyfortolkning af klassikeren; frikadeller og spidskål. En rigtig lækker vinterret til hele familien. Det skal du bruge: 1/2 blomkål 1 håndfuld revet gouda ost…

Læs mere

Slagtermester Søren fra Kvickly i Borgen giver tips til at stege juleanden. – Anden skal steges omkring en time pr. kilo ved 180 grader. En and på fire kilo skal altså have cirka fire timer. Læg den på en rist over en bradepande og krydr med salt og peber. Fyld…

Læs mere

Dette er endnu en skøn efterårsret, som er super nem at lave og god til stop-spild-af-mad, fordi du kan bruge rester fra dagen før. Det er en meget enkel og billig ret, og så er der altså noget hyggeligt ved at få serveret hele måltiden i én spiselig skål. Jeg…

Læs mere

Dejlig cremet og krydret græskarsuppe med ristede spirulia kikærter. Og så tænker du nok: Spirulina, hvad er det? Bare rolig, det tænkte jeg også. Spirulina er en type pulveriseret alger, der går under superfood kategorien. De har et dobbelt så højt proteinindhold som kød og giver et calcium boost. Man…

Læs mere

Jeg har mange livretter, men det her er alligevel en af mine ultimative favoritter. Lady og Vagabonden aka. krydrede kødboller i tomatsauce har jeg fået og lavet en del gange, og jeg har derfor fundet min bedste opskrift. Kødbollerne er lavet på oksekød og er fyldt med masser af frisk…

Læs mere

Det er nemt og lækkert at lave en hjemmelavet tærte, som kan fyldes med alt muligt spændende fyld. Denne lækre grov tærte med hokkaidogræskar, løg og feta vil helt sikkert stryge ind på listen over dine favorittærter. Det skal du bruge: Dej 100 g fuldkornsmel 100 g hvedemel 1 lille…

Læs mere

Jeg er vild med tærter, og jeg laver altid en grov og fedtfattig bund i stedet for en klassisk smørfyldt. Denne er fyldt med kartofler, porrer, bacon og ost, og så er den krydret med timian og toppet med brieost. Det er første gang, at jeg bruger en brie til…

Læs mere

Jeg har lavet denne nøddepostej med svampe og hasselnødder og den smager virkelig himmelsk. Det er et vegetarisk og moderne take på klassikeren, som både kan serveres som vegetarisk alternativ juleaften, men også på en helt almindelig hverdag med en sprød grøn salat til. Og så smager resterne lige så…

Læs mere
Hjemmelavet ketchup

Det lyder måske uoverskueligt eller lige lovligt overskudsagtigt at lave sin egen ketchup, men faktisk er det helt vildt nemt og en supergod måde at score nogle ekstra points, når der f.eks. skal serveres hotdogs og grillpølser. Her er opskriften på en stor portion sund og nem ketchup. Pssst… Hvis…

Læs mere

Der er ikke meget, der slår en god hotdog her nu, når vejret bliver bedre, og solen kommer frem. Især ikke hvis pølsebrødene er hjemmebagte, pølserne grillet på grillen og tilbehøret perfekt. Denne opskrift på pølsehorn bruger vi altid herhjemme, når vi får hotdogs, og det er slet ikke så…

Læs mere
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er altid lækkert, men kan ofte godt blive en smule tungt. Derfor har jeg her lavet en lidt mere sommerlig, lettere og mere grøntsagsfyldt version med en mos på kartofler og pastinakker. Toppingen består af bacon (selvfølgelig – ingen brændende kærlighed uden bacon!), bløde løg, gulerødder, æble og…

Læs mere

Jeg biver ofte inpireret af traditionelle opskrifter og egnsretter, til at lave nyfortolkninger i mit eget madunivers. Jeg har derfor taget ud gangpunkt i den sønderjyske klassiker med frikadeller og hvidkål og tilført den et strejf af nutidens madtrends og filosofier, nemlig glutenfri frikadeller med blomkål og stegt spidskål. Det…

Læs mere
Lammeryg med grøntsager

Lammeryg er en velkendt ret, både i Danmark og Nordtyskland, men den tæller afgjort blandt de sønderjyske specialiteter i kraft af opdrættet af lam i marsken. Denne produktion er vokset betragteligt siden 1990’erne i takt med, at forbrugerne er villige til at betale mere for et kvalitetsprodukt. Kødet sælges under…

Læs mere

Jeg har altid haft en stor kærlighed for boller i karry, da det minder mig om barndom og er fyldt med god smag. Jeg har dog opgraderet versionen lidt og brugt hakket kyllingekød for at sundere version, men du får stadig saftige boller i en cremet, krydret karrysovs tilsat lidt…

Læs mere
Hovedretter
Se flere