Hvis du ikke kender ragu, så er det en variation af den traditionelle spaghetti med kødsovs, som de fleste af os nok kender den. Nothing wrong med en god omgang spaghetti med kødsovs og et skvat ketchup, men nogen gange kan det være rart at ændre lidt hverdagsklassikerne

Ægte ragu laves vidst på en helt speciel måde med meget bestemte råvarer, men jeg er ganske tilfreds med min fordanskede hverdagsversion af retten. Der er ikke så meget fancy smancy over den.

Hvor traditionel kødsovs laves på flåede tomater og er mere flydende i konsistensen, så er ragu mere fast i det og smager knap så meget af tomat. Jeg har brugt bladselleri og gulerødder i min, og krydret den med laurbærblade, som har hygget sig i gryden.

Det skal du bruge: 

1 pakke bacon tern
1 løg
2 fed hvidløg
5 stilke bladselleri
2 gulerødder
400 g. hakket oksekød
2 dåser tomatpure
2 dl. minimælk
5 laurbærblade
Salt og peber
Olivenolie til at stege i

Serveres med frisk fuldkornspasta og revet parmesan

Sådan gør du:

Steg baconet i en stor gryde til det er gennemstegt, men ikke sprød. Hak derefter løg og hvidløg fint og tilsæt det til baconet i gryden. Imens det står i gryden sammen, hakkes bladselleri og gulerødder fint og tilsættes. Efter et par minutter tilsættes det hakkede oksekød og det hele steges til kødet er brunet.
Tilsæt derefter tomatpure, mælk og laurbærblade og lad rettes simre i ca. 20 min. Gerne længere
Smag til med salt og peber og server med eksempelvis frisk fuldkornspasta, linsepasta eller soyapasta.

God fornøjelse!

/Katharina

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.