Når du skal vælge kød til din grill, handler det om at vide lidt om udskæringer, da det er her, forskellen på mørt eller ikke-mørt kød kommer til udtryk. Gode bud er mørbrad, inderlår, tyk- og tyndsteg. Eller bøffer, medaljoner og steaks, der er skåret af fileten. Her er der nemlig kun lidt bindevæv, som er det, der gør kødet sejt. Rib eye og entrecote er også gode bud, da de er skåret af den øverste del af fileten. Kig også på fedtmarmoreringen, som er mængden af de små, hvide fedtstykker i selve kødet. Endelig skal du gå uden om pakker med kød, der svømmer i kødsaft. Saften hører til inde i kødet, ikke udenfor. Og husk, når du er ude at handle, at bøf og rødvin går formidabelt hånd i hånd.

Tip

”Min favorit til grillen er vores Premium-serie af australsk kødkvæg. Entrecote eller rib-eye. Kødkvæget har græsset frit i Australien og rummer derfor saft og kraft. Selvfølgelig finder jeg også altid plads til ringridderpølserne på grillen.”
Søren, slagtermester i Kvickly, Borgen

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.