I Danmark har vi en lang tradition for at lave kryddersnapse, og på cocktailbarer herhjemme såvel som i udlandet er de begyndt at få næsen op for den traditionsrige nordiske akvavit. Hvis du – som mange andre danskere – forbinder snaps med skarp kommensmag, vrængen på næsen og tømmermænd ved juletid, bør du slå koldt vand i blodet. For snaps er meget mere end dét og snaps med mange spændende smagsnuancer er for alvor ved at få sin renæssance. Akvavit er i øvrigt det latinske ord for snaps og betyder noget så fint som ’livets vand’.

Brøndums Snaps

Brøndums Original Kryddersnaps er Danmarks er baseret på Danmarks ældste snapseopskrift. Snapsen så dagens lys i 1840, da grundlægger af Brøndum, Anthon Brøndum, lancerede den i sit brænderi i Snaregade i København. Danskerne tog kryddersnapsen til sig, og vi har skålet i den lige siden. Kryddersnapsen har en rund smag af nordisk kommen krydret med sherry og råmalt, der giver en bred smagsoplevelse.

Aalborg Nordguld

Nordguld er den første og p.t. eneste snaps i verden, som indeholder aromastoffer, der har været indkapslet i rav i op mod 30 millioner år. Snapsen har en umiddelbar smag af kommenfrø og diskret vanilje, og det er i snapsens eftersmag, du kan fornemme rav. Det kommer til udtryk som en smag af rosmarin, fyrnåle og harpiks. Aalborg Nordguld egner sig især til salt mad, fx røget laks eller en kartoffelmad med en skive bacon.

Braunstein Slåensnaps

Slåen er et bær i familie med kirsebær, som egner sig godt til saft og snaps. Selv Frederik den 2. lavede saft af slåen. Bærrene vokser i vildhegn ved de danske kyster og er som udgangspunkt bitre i smagen. Først når de har fået frost kan de bruges. Slåensnap let og sødlig i smagen og et spændende alternativ til de klassiske kryddersnaps.

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.