Tærte med bund af sød kartoffel, der både er glutenfri og super sund. Fyldet består af spinat, kalkunbacon og så en lille bitte smule æggemasse.

Det skal du bruge: 

1 stor sød kartoffel (gå efter en der er aflang)
1 løg
1 hvidløg
125 g. frisk spinat
1 pakke kalkunbacon
4 æg
En sjat mælk
Salt & peber

Sådan gør du: 

Skræl kartoflen og skær den i meget tynder skiver. Læg dem i et smurt tærtefad, jeg bruger olivenolie. Start yderst og arbejd dig ind mod midten. Skiverne må gerne ligge, så det ene stykke går lidt ind over det næste. Halver nogle af skiverne og brug dem til kanten på tærten. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i 15 min.
Når bunden er i ovnen, laver du fyldet. Hak hvidløg fint og skær løget i chunky stykker. Begge dele steges på en pande i olivenolie. Skyl spinaten og tilsæt den. Spinaten skal stege til den er ‘faldet sammen’. Skær derefter kalkunbaconet i skiver og steg det på en anden pande. Fordel spinat og bacon på den forbagte ‘tærtedej’. Pisk æg og tilsæt lidt mælk, salt og peber. Fordel til sidst æggeblandingen på tærten.
Bag tærten i ca. 15 min ved 200 grader.

/Katharina

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.