Stærk, sød, cremet, fyldig eller tynd. Tomatsuppe kan laves på mange forskellige måder og jeg kan lide dem alle sammen! Især når det er koldt eller trist vejr! Her er opskriften på en helt klassisk tomatsuppe med masser af smag.

Det skal du bruge:

Ca. 1 kg. tomater
7 fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
3 løg
2 spsk. tørret oregano
2 håndfulde frisk basilikum
1 grønsagsboullon
3 dl. vand
Salt og peber

Grønkålschips:

Grønkål
Olivenolie
Salt

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200 grader. Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade med syv fed hvidløg. Drys med ca. 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Bag dem i ca. 40 min.
Når der er ca. 10 min tilbage af bagetiden for tomaterne, steges tre løg i tynde skiver i olivenolie ved lav varme, så de bliver karameliserede.
Tilsæt derefter tomater og hvidløg, og blend med en stavblender.
Tilsæt 3 dl vand og en grønsagsbouillon (evt. mere vand, hvis du gerne vil have en mere flydende konsistens). Tilsæt 2 spsk. tørret oregano og smag til med salt og peber. Lad simre i ca. 10 min.
Tilsæt til sidst to håndfulde grofthakket frisk basilikum og sluk for suppen efter 2-5 min.

Grønkålschips:

Fjern bladene fra stilkene og vask dem godt. Massér dem med olivenolie og spred dem ud på en bageplade. Drys med flagesalt og bag ved 200 grader i ca. 15 min. eller til de er blevet sprøde.

 

/Katharina

Kommentér
Del din erfaring med os. Du kan her skrive en kommentar, fifs eller ideer. Mange tak.